Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Lille Rosa på legepladsen


Beskrivelse


Pegebog. Rosa skal med sin mor hen på legepladsen. På græsset er der mange sjove legeting. Rutsjebanen, gyngen og ikke mindst hesten. Det lille lam er med til det hele. Men man bliver sulten af at lege....

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 10. aug. 2011

To små pegebøger om den lille pige Rosa og hendes hverdag, for de mindste mellem 1 1/2-3 år.

Vi har tidligere mødt Rosa i tre pegebøger. Senest i 2007, i Lille Rosa er syg. Her er hun tilbage og absolut ikke mindre charmerende. I Lille Rosa på legepladsen skal Rosa med sin mor hen på legepladsen. På græsset er der mange sjove legeting. Rutsjebanen, gyngen og ikke mindst hesten. Det lille lam er med til det hele. Men man bliver sulten af at lege. I Lille Rosa og dyrene er Rosa meget glad for dyr. Hun drikker mælk sammen med katten. Hun leger med hunden. Rosa har mange dyrevenner, som hun selv passer og giver mad. Begge bøger er meget enkle i deres udtryk og udstråler charme. Illustrationerne er holdt i klare farver på hvid baggrund og Rosas univers er overskueligt og let genkendeligt for de mindste, som hurtigt selv vil kunne billedlæse bøgerne. Begge bøger er inddelt sådan, at på venstresiderne er der en enkel illustration af bl.a. en rutsjebane, en fisk, en sandkasse m.m. og på bogens højresider bliver de enkelte ting inkluderet i Rosas leg og de situationer hun er i. Det får overskueligheden til at trænge meget fint frem. Formatet er kvadratisk og passer godt i små hænder, og siderne i kraftigt papir kan holde til mange gennemlæsninger.

Der findes rigtigt mange pegebøger med hverdagstemaer, som disse, men pga. den altid store efterspørgsel og disse to bøgers charme, vil de passe fint i pegebogskrybben.

To charmerende pegebøger til hyggelæsning.Informationer og udgaver