Bøger / faglitteratur / ordbøger

Lille studieordbog i filosofi og teologi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. apr. 2015

En ordbog med ca. 800 begreber inden for teologi og filosofi rettet mod alle med interesse for disse emneområder. Også relevant i uddannelsessammenhænge fra gymnasieniveau.

Forfatteren er kultursociolog og har tidligere skrevet om bl.a. psykologi og etik. Bogen består af ca. 800 begreber ordnet i alfabetisk orden inden for områderne teologi og filosofi. De længste opslag er på ca. 1 side ellers er der typisk 3-4 begreber pr. side. Efter de fleste begreber er der henvisning til andre begreber omtalt i bogen. Det er forfatterens ambition, at bogen fungerer som opslag- og studieværktøj, og den indeholder derfor ikke fuldstændige definitioner og forklaringer på de enkelte begreber.

En lettilgængelig appetitvækker til teologiske og filosofiske begreber, og derfor en meget anvendelig opslagsbog til introduktion af de to emneområder. Det understreges, at der er tale om en studieordbog, og bogen er heller ikke dybtgående i sine forklaringer, men den fungerer godt i forhold de præmisser, den er skrevet på og har et fyldigt udvalg af begreber.

Inden for de seneste år er der intet sammenligneligt. Tidligere udgav forfattren i 1998 Lille studieordbog for amatørteologerTeologisk ordbogFilosofisk ordbog. Nærværende bog har en bredere tilgang. Endvidere foreligger fra 1999 Teologisk ordbog og Filosofisk ordbog fra 1994Inden for de seneste år er der intet sammenligneligt. Tidligere udgav forfattren i 1998 Lille studieordbog for amatørteologer. Nærværende bog har en bredere tilgang. Endvidere foreligger fra 1999 og Filosofisk ordbog fra 1994Inden for de seneste år er der intet sammenligneligt. Tidligere udgav forfattren i 1998 Lille studieordbog for amatørteologer. Nærværende bog har en bredere tilgang. Endvidere foreligger fra 1999 Teologisk ordbog og fra 1994.