Til litteraturformidlere over en bred kam heriblandt bibliotekarer og danskundervisere på gymnasie-uddannelser. Desuden er bogen velegnet til brug på universiteter og til andre fagfolk som arbejder med litteratur.
Redaktører på bogen er Marie-Louise Svane, lektor på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet og Erik Svendsen, lektor for kultur og identitet, Roskilde Universitets Center. Redaktørerne spørger bl.a. om, hvordan klassisk litteratur kan læses i dag og om det giver mening i nutidens kontekst og ikke mindst hvordan klassisk litteratur og litteraturhistorie kan formidles. Bidragyderne til bogen er nogle af de fremmeste indenfor feltet og omfatter bl.a. Rune Lykkeberg, Tue Andersen Nexø, Jens Christian Grøndahl og Klaus Hoffmeyer. Mht. kanondebatten anskuer flere indlæg en skandinavisk og international vinkel med fokus på Sverige, Norge, Tyskland, England og Frankrig. Bogen har en enkel og overskuelig disposition, og selvom indholdet har akademisk karakter kan den læses af en bred skare af litteraturformidlere.
Der findes ikke bøger som på samme måde indkredser emnet med både en dansk og international vinkel.
Velskrevet bog om klassisk litteratur og kanon-spørgsmålet og med mange gode formidlingsmæssige vinkler. Har akademisk karakter og indhold, men kan læses af litteraturhistorisk interesserede og bruges fra gymnasiets 3. år. i opgavesammenhæng.