Siden første bind i trilogien udkom i 1982 har det været nogle af de titler især piger fra o. 12 år og opefter har efterspurgt. Nu 25 år senere er der stadig lånere til trilogien om Liv og Alexander.
Holder indholdet og sproget stadig så mange år efter? En genlæsning viser, at det gør den. Nok er der tidstypiske ting, fx udtrykket "når russerne kommer", Thylejren, entré- og ølpriser, Storebæltsoverfarten og skildringen af kønsrollerne, især Livs forældres, præget af det rødstrømpebevægelsen satte i gang, men også BZ-bevægelsen og kampen i Livjægergade, der på baggrund af kampen om og nedrivningen af Ungdomshuset, virker helt aktuel. Tidløs er beskrivelsen af de unge mennesker, deres følelser, tanker, forelskelse og jalousi, og deres eksperimenter, og afprøvning af grænser og konfrontationer med forældrene. Der er ingen ændringer i teksten, men den er sat i en mere åben sats og trykt på bedre papir end fx 5. udgaven fra 2004. Den er nu i hardback og har fået ny flot forside, hvor Liv ses i silhuet, bagsideteksten er næsten uændret.
Temaer i bogen får mig til at tænke på den nye trilogi om Signe af Milou Sanders, Bente Clods trilogi om Thilde og Louise-trilogien, 2005. Hovedpersonerne i de to sidstnævnte er lidt ældre en Liv.
Erfaringen viser, at unge stadig gerne vil læse om Liv og Alexander. Selvom den er skrevet for mange år siden, får de stadig en læseværdig skildring af Livs liv og udvikling, som de kan spejle sig i.