Bøger / faglitteratur

Livets politik : biomedicin, magt og subjektivitet i det 21. århundrede

Ingen biblioteker har pt. materialet.


Detaljer

Seneste udgave, Bog


Sprog
dansk
Omfang
432 sider
Udgivet
2009
Ophav

Beskrivelse


Biomedicinsk forskning har gennem de seneste hundrede år ændret opfattelsen og behandlingen af mennesket, og i dag er biologisk viden i høj grad baggrund for vores syn på sundhed, sygdom, normalitet og subjektivitet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2009

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 13. jan. 2009

Henvender sig til samme publikum som læser teoretiske samfundstænkere som Foucault, Giddens og Goffman, uden i øvrigt at overlappe disse.

Forfatteren er engelsk sociologiprofessor. I Danmark er han kendt i akademiske kredse. Bogen forholder sig til hvordan biologisk forskning de seneste hundrede år har ændret samfundets forskning og praksis. Den beskæftiger sig med samfundets tænkestile og -diskurser og biologi forstås her generelt som videnskaben om liv. Det overordnede handler om biologien som naturvidenskab og dens indflydelse på teknologisering og kapitalisering af bl.a. lægevidenskaberne. Altså om hvordan forskning omsættes til klinisk praksis og medicinske teknologier. Bogen undersøger empirisk læger, patientgrupper, farmaceutiske virksomheder, genetikere og andre med berøring til emnet. En kort indledende introduktion til forfatteren og bogen. Forfatteren har mange originale og gennemtænkte analyser. Sprogligt er bogen svært forståelig med mange akademiske fagudtryk. Den kræver et solidt forhåndskendskab til filosofi og sociologi, hvilket de knap 100 sider noter og litteraturhenvisninger vidner om.

Bogens tilgang til emnet er originalt og bogen kan meget vel ende som en klassiker i lighed med Goffman, Foucault eller Giddens.

Akademisk tilgang til biologiens indflydelse på samfundets forståelse af hvad liv er og på de institutioner der har med "liv" at gøre.


Psykolog nyt

Årg. 63, nr. 7 (2009)

af

af

Niels Christian Mossfeldt Nickelsen

Årg. 63, nr. 7 (2009)


Social kritik

Årg. 21, nr. 118 (2009)

af

af

Svend Brinkmann

Årg. 21, nr. 118 (2009)