Bøger / faglitteratur

Livsfarlig familie : om følgerne af emotionelt omsorgssvigt i barndommen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. dec. 2019

Detaljeret karakteristik af emotionelt omsorgssvigt i barndommen, og de følger det har for det voksne barn, samt en redegørelse for helingsprocesser. Til alle, der blev svigtet af omsorgspersoner, samt til behandlere.

I et utrygt opvækstmiljø med emotionelt umodne forældre udvikler barnet selvbeskyttelsesstrategier, og opvæksten giver senfølger, som kan vise sig i en mangfoldighed af psykosomatiske symptomer og reduktion af sociale kompetencer. Man lider og føler sig forkert, men ved ikke hvorfor. Inge Schützsack Holm fortæller om de processer, der forstyrrer barnets udvikling, med tab af af livsglæde, trivsel og sundhed som voksen. At genfinde sit autentiske selv fordrer at se sig selv og sine forældre klart, og at bryde med familiemønstret, evt. i terapi, som beskrives. Bogen, der tager afsæt i tilknytningsteori og neurovidenskab, slutter med et kapitel om at finde sin styrke. ISH er psykoterapeut med speciale i traume og stress.

En yderst informativ bog for dem, der lider under emotionelt omsorgssvigt i barndommen. Læseren vil her kunne genkende sig selv, og bogen er en hjælp til at starte en erkendelses- og helingsproces. Behandlere vil også få udbytte af bogen.

ISH har tidligere skrevet Den indre uroBarndommen varer i generationer om de fænomener, der er forbundet med tilknytningstraumer fra barndommen. Barndommen varer i generationer handler om forebyggelse af omsorgssvigt. Den henvender sig til studerende og fagpersonerISH har tidligere skrevet Den indre uro om de fænomener, der er forbundet med tilknytningstraumer fra barndommen. handler om forebyggelse af omsorgssvigt. Den henvender sig til studerende og fagpersoner.