Bøger / faglitteratur

Livsfarlig ledelse : forstå de psykologiske mekanismer, der styrer dit arbejdsliv


Beskrivelse


Om de psykologiske kræfter, der er på spil i moderne ledelse, hvor moral og helbred sættes over styr for at nå mål og deadlines.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. maj 2013

Det er ikke kun ledere, denne bog henvender sig til, men derimod alle der interesserer sig for, hvad der sker med vores arbejdsliv. Spørgsmålet er så om Ørsted har det greb om stoffet, der kan fange et bredere publikum.

Det er tidens store paradigmer om motivation og trivsel Christian Ørsted, der er ledelsesrådgiver og underviser, går i clinch med. Med eksempler fra forskning, peger forfatteren på, at flere af de veletablerede sandheder om anerkendende tilgang, coaching og motivering af medarbejdere, der betragtes som urokkelige, er forkerte. Det er yderligere hans påstand, at vi ved at læne os op ad dem, er ved at skabe et arbejdsliv, der gør os syge. Eksemplerne stammer fra så forskellige kilder som fx talentudvikling og uddannelse af kampsoldater. Ørsted afviser ikke, at der er fokus på stress, men han mener, at flere af de forebyggende foranstaltninger, vi iværksætter er med til at forstærke problemerne. Sproget er hurtigt og indimellem kniber det forfatteren at argumentere for egentlige sammenhænge mellem de mange sammenfald, han påviser. Der er litteraturlister til de enkelte kapitler.

Udover Ørsted er fx talentudvikleren Rasmus Ankersen i gang med et opgør mod nogle af de samme dogmer, fx i sin bog Knæk talentkoden.

I højt tempo angriber forfatteren vores ureflekterede brug af fx ros som motivationsmiddel, og han søger at etablere et nyt paradigme for udviklingen af arbejdsmarkedet.


Berlingske tidende

d. 28. juli 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 28. juli 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 20 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 20 (2013)