Bøger / faglitteratur

Livslang ærlighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En bog om venskab mellem kvinder i såvel fiktionens som i virkelighedens verden. For læsere med interesse i menneskelige relationer.

Indhold

Sissel-jo Gazan og Katrine W. Kjær ; Ida Davidsen & Dorrit Heckscher ; Lone Theils og Vivian Andersen Voldgaard ; Iben Maria Zeuthen & My Rasmussen ; Annika Aakjær & Kristine Hoelgaard ; Ditte Giese & Christina Zemanova ; Pernille Skipper & Sisse Sejer-Nørgaard ; Lotte Garbers & Trisse Gejl


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 15. jan. 2021

En bog om venskab mellem kvinder i såvel fiktionens som i virkelighedens verden. For læsere med interesse i menneskelige relationer.

Forfatter og kulturjournalist Karen Dich har talt med utallige venindepar om, hvorfor de er veninder, og hvad der er særligt for forholdet. Blandt de mange svar er genkendelse, tryghed, humor, tillid m.m., men især ærlighed fremhæves som den bærende styrke for venskabet - deraf titlen "Livslang ærlighed". Dich skriver om venindeskabet, og de grundsten relationen bygger på, i fortællinger, essays samt 18 samtaler med venindepar. Med kapitler som "Læseklub for veninder", "Veninder som antidepressiver", "Ritualer styrker dine relationer" og "Mellem maskebal og maskefald". Blandt de interviewede er kendte kvinder som Lone Theils, Ida Davidsen, Pernille Skipper, Annika Aakjær m.fl. Bogen er udstyret med private fotos.

Med en mosaik af interviews, essays og fortællinger begiver bogen sig ud på en spændende rejse i kvinders relationer til kvinder. Med de gode samtaler med kvinder, som fx Sissel-Jo Gazan og veninden Katrine W. Kjær, kommer man helt tæt på personlige beretninger om venindeskabet. Dich skriver ligeledes dragende om venindeskab igennem historien, i filosofien, indenfor filmgenren, litteraturen m.m. og udvider, med sin grundige og læseværdige undersøgelse, læserens forståelse og respekt for livslang ærlighed samt livsvidnets betydning.

En anden titel som også omhandler venindeskab er Allerkæreste veninde.