Bøger / skønlitteratur / roman

Livstråde


Beskrivelse


Fortælling om den ungarske familie Wieber Mouritz gennem tre generationer og to verdenskrige. Familien lever et godt og velhavende liv og børnene får gode uddannelser. Men da 1. verdenskrig bryder ud, bliver det hårde tider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Merete Trap

d. 27. maj 2020

3 generationer og 2 verdenskrige. Børnefødsler og dødsfald. Her kommer en fortælling om en ungarsk familie, med de op og nedture, som verden bringer. Bogen henvender sig til læsere af slægtsromaner.

Ungarn i den 2. halvdel af det 19. århundrede. Familien Wieber Mouritz lever et godt og velhavende liv og børnene får gode uddannelser. Men da 1. verdenskrig bryder ud, bliver det hårde tider. Nu følger vi Wiebers voksne datter Iren og hendes mand Andor og deres liv på godt og ondt. Efter 2. verdenskrig skifter synsvinklen igen, og nu følger vi Iren og Andors børn, primært datteren Eleonora og hendes mand. Ungarske Emese Jehrbo har senest udgivet Tilfældighedernes år.

Dette er en sværvægter af en slægtsroman, om tre generationer af en Ungarsk familie. Gennem familiernes op- og nedture, får vi som læsere et indblik i tidens gang, krige og økonomiske kriser, og hvordan disse har indflydelse på den almindelige ungarske familie. Det er en teksttung fortælling, som kræver koncentration og fordybelse fra sin læsere. Det er en lang fortælling med en anden tyngde end de "populære" slægtsromaner, og kan derfor være lidt tung at komme igennem. Hvis man holder fast og er tålmodig, vil man til gengæld få en god læseoplevelse.

Bogen kan bedst sammenlignes med andre ungarske slægtsromaner. Her kan fx nævnes Harmonia cælestisCzardas. Bind 1 : Ungarsk sommer eller Czardas. Bind 1Bogen kan bedst sammenlignes med andre ungarske slægtsromaner. Her kan fx nævnes Harmonia cælestis eller Czardas. Bind 1.