Bøger / faglitteratur / erindringer

Livtag og lykketræf


Beskrivelse


I sin selvbiografi beretter og reflekterer kunstner og designer Monica Ritterband (f. 1955) bl.a. om de valg der førte hende fra Danmarks Radio til en chefstilling i Carlsberg og senere til livet som kunstner og designer, om sin usædvanlige og excentriske familie, og om de livs- og magtkampe, hun har taget undervejs.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 17. aug. 2011

Mange husker Monica Ritterband fra hendes tid som studievært på TV-avisen i starten af 1990'erne og andre kender hende for hendes kunst. Uanset indgangsvinklen vil de her få et indblik i de mange facetter af hendes liv.

Monica Ritterband er uddannet journalist og blev kendt, da hun dukkede op på TV-avisen - et job som hun efter få år opgav til fordel for en lederstilling hos Carlsberg. Siden 1997 har hun helliget sig en hel anden side af sig selv, kunstneren, og har lavet design til Holmegaard, George Jensen og Egetæpper. I bogen fortæller hun om sit liv, tanker, holdninger og refleksioner både i forhold til arbejdsliv og privatliv. Hendes barndom herunder specielt forholdet til hendes mor, var præget af moderens oplevelser i tyske koncentrationslejre.

Der er tidligere udkommet bøger i forbindelse med Monica Ritterbands kunst fx Monica Ritterband og kunsten, 2008, og hun har også udgivet bøger om øl og frikadeller.

Monica Ritterbands historie er en fortælling om at turde tage store beslutninger og om deres konsekvenser. Hun fortæller levende om sine op- og nedture, men også om de tanker og refleksioner valgene medfører, og bogen efterlader dermed et indtryk af et helt menneskes liv og er ikke kun en beskrivelse af en række begivenheder.


Kristeligt dagblad

d. 24. nov. 2011

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. nov. 2011