Den nyeste danske krimi-dramaserie er fuldt på højde med forgængerne, international af format og med udsyn til en verden, hvor terrorisme truer. Fra 15 år.
De ti afsnit i seriens første sæson, der senere efterfølges af ti nye afsnit, har i 2 efterfølgende afsnit en afsluttende handling, altså fem historier. Serien indledes med den vattede forsvarsminister Skelbæk, der er på besøg i Bagdad hos de danske styrker. Hans liv reddes fra et attentat af en livvagt, der dør, og historien udvikler sig, da soldatens far, en traumatiseret tidligere elitesoldat vil hævne tabet. Hovedpersonerne er de tre unge politifolk, den egyptiske indvandrer Jasmina, jægersoldaten Jonas og gårdmandssønnen Rasmus, netop uddannet som livvagter. De bringes tæt på hinanden i en række aktioner, men har også interne konflikter.
Livvagterne er sidste del af Mai Brostrøm og Peter Thorsboes krimi-trilogi, der begyndte med Rejseholdet og fortsatte med Ørnen. Overordnet er der en tematisk linie i trilogiens temaer. Hvor den første serie handlede om kriminaliteten i de nære, lokale relationer, handler den anden om professionel, international kriminalitet, mens Livvagterne fokuserer på ideologisk betinget kriminalitet. Livvagterne har som de to øvrige serier sin afgørende styrke i, at kriminaliteten skildres som sprunget ud af samfundsbetingede forhold.
Det er god underholdning, der trods et internationalt udtryk er meget dansk i tonefaldet og balancerer perfekt mellem krimi-thrilleren, intimiteten og menneskene bag.