Bøger / faglitteratur / rejseførere

Ljubljana - sådan!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 4. sep. 2009

Rejseguide skrevet til turister og andre, der gerne vil have oplysninger om Ljubljana, hovedstaden i Slovenien. Landet blev medlem af EU i 2004 og siges at være langt foran andre østeuropæiske lande i den europæiske integrationsproces.

Ljubljana er lidt mindre end Aarhus og ligger if. forfatterne smukt på begge sider af Ljubljanica-floden, hvor salgsboder og fortorvscaféer ligger side om side. Byens historie går et par tusinde år tilbage, men store dele af byen blev desværre ødelagt i 1895 af et stort jordskælv. Til gengæld er de to verdenskrige gået næsten sporløst hen over byens bygninger. Guiden indeholder traditionelle oplysninger om transportmuligheder, historien, seværdigheder, udflugtsmuligheder til omegnen, indkøbsmuligheder, lidt om maden og vinen, kulturelle og sportslige begivenheder, en miniparlør og et stikordsregister. Teksten er velskrevet og overskuelig men illustreres kun af sort/hvide fotos og faktabokse. Forfatterne har tidligere skrevet rejseguides til området, fx Rejseklar til Slovenien.

Ljubljana er kort beskrevet i ovennævnte bog, i Turen går til Kroatien og Slovenien og i Stig Albecks serier om storby- og weekendferier.

To timer tager det at flyve fra København til Ljubljana. Og med afgang tre gange om ugen, kan den lille kompakte hovedstad sagtens blive et yndet rejsemål for danskere, der med denne første guide til byen i hånden, er hjulpet godt på vej. Eneste minus er de manglende farvefotos.