Et opgør med konsekvenserne af skolereformen fra 2014, som Peter Kemp mener, ikke skaber ansvarlige verdensborgere men kun halvdannede individer. Bogen har stor relevans for ikke kun undervisere og lærerstuderende, men for alle med interesse og engagement i det danske uddannelsessystem.
Peter Kemp redegør i denne udgivelse for sin kritik af skolereformen og ideologien bag, hvor dannelse er blevet reduceret til faglige kompetencer, og den sociale og verdensborgerlige dannelse nærmest er forsvundet. Budskabet er, at skolen ikke kun skal forme eleverne til at begå sig i konkurrencestaten, men snarere danne dem til at være socialt og globalt engagerede verdensborgere.
Det er en yderst velskrevet og tankevækkende udgivelse fyldt med engagement. Kemp brænder for sine pædagogiske idealer, hvilket tydeligt skinner igennem i denne udgivelse.
Det vil være yderst relevant også at læse Kemps bog Verdensborgeren, som på mange måder hænger sammen med denne udgivelse og giver konkrete bud på, hvad Kemp mener, skolens dannelsesopgave er.