Bøger / faglitteratur

Løgnens spiral : sagen om den uskyldige morder og kvinden der skabte et monster


Beskrivelse


Om Sture Bergwall (f. 1950), kendt under navnet Thomas Quick, der under intensiv psykoterapi tilstod 39 mord, som han ikke havde begået. Og om psykoanalytikeren Margit Norell (f. 1914) og hendes loyale disciple, der blev besat af det monster, de selv havde skabt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 16. apr. 2015

En kortlægning af den nok største retsskandale i Norden i nyere tid. For læsere med interesse for retssager og kriminalitet.

Svenskeren Sture Bergwall tilstod, mens han var psykiatrisk patient, 39 mord, og nåede at blive domfældt for de 8 af dem, inden det stod klart, at alle tilståelserne var falske. Journalisten Dan Josefsson har i sin skildring af den opsigtsvækkende retsskandale fokus på den nu afdøde psykoanalytiker Margit Norell, der var supervisor for Sture Bergwalls terapi under hans indlæggelse. Gennem en minutiøs kortlægning af den karismatiske psykoanalytikers liv og af baggrunden for de særprægede terapeutiske metoder til afdækning af fortrængte erindringer, som både politi og anklagemyndighed lod sig forblænde af, afdækker han lag for lag det utrolige hændelsesforløbet.

Der ligger en omfattende research bag den velskrevne og spændende fortalte blotlægning af de ofte groteske omstændigheder, der førte til det svenske retssystems svigt.

Med sin nye synsvinkel supplerer den Den falske seriemorderBlekingegadebanden. Bind 1 : Den danske celle, 2013, selv om der også er nogle overlapninger. I metode og fremstilling er der lighedspunkter med Øvigs Blekingegadebanden. Bind 1Med sin nye synsvinkel supplerer den Den falske seriemorder, 2013, selv om der også er nogle overlapninger. I metode og fremstilling er der lighedspunkter med Øvigs Blekingegadebanden. Bind 1.


Berlingske tidende

d. 2. maj 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 2. maj 2015


Jyllands-posten

d. 28. juli 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. juli 2015