Bøger / faglitteratur

Løsningsfokuseret stressbehandling


Beskrivelse


Gennemgang af den løsningsfokuserede tilgang til stress, der går ud på at hjælpe klienterne i de særlige sammenhænge, de befinder sig i. Med afsnit om par, grupper og de organisationsmæssige dimensioner af stress.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen præsenterer en metode til stressbehandling. Den er i første række henvendt til behandlere. I anden række til ledere, der kan anvende metoden overfor medarbejdere i nød. Men også stressramte vil kunne have glæde af bogen, der til trods for sit professionelle sigte er forholdsvis nem at læse.

Bogens forfatter er leder af en behandleruddannelse og har eget konsulentfirma. Bogen er oversat fra engelsk. Den definerer den løsningsfokuserede model i forhold til den problemfokuserede og gennemgår den teori, der ligger til grund for denne terapiform. Herefter en grundig gennemgang af behandlingsprocessen. Til sidst i bogen vises, hvordan modellen også kan anvendes i gruppe- og parrelationer. Løsningsfokuseret stressbehandling hører til i den korttidsterapeutiske tradition. Det er en terapiform, som i lighed med den narrative fokuserer på klientens egne ressourcer - et samarbejde mellem klient og behandler i et ligeværdigt partnerskab.

Foreløbig eneste bog om stressbehandling med denne særlige tilgang. Hvorimod den løsningsfokuserede tilgang i management, LØFT, er behandlet i 4-5 titler gennem de seneste år.

Bøger om stress er meget efterspurgte. Denne er henvendt til mennesker med professionel tilgang til det at behandle klienter. Som sådan er det en fin og grundig indføring i den løsningsfokuserede metode.