Bøger / skønlitteratur til børn

Lopperne


Beskrivelse


Billedbog. Hos Barbapapafamilien sker der altid noget spændende. Barbapjuske bliver gode venner med et pindsvin. Men hvad er det der kløer sådan på Barbapjuske?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 16. okt. 2008

6 små, næsten kvadratiske billedbøger med de kendte farverige og livlige figurer, til de mindste fra 2-5 år.

6 nye bøger med den livlige familie. Barbapapa var meget populær i 1970'erne, da bøgerne kom på dansk første gang. Siden er de fulgt op af tegnefilm, flere bøger og merchandise. I de sidste par år er der kommet en del bøger om den farverige familie. Senest Den store lille bog om Barbapapa, 2008. De seks bøger er inddelt i små temaer og indeholder hver en historie. Hos Barbapapa-familien sker der altid noget spændende hver dag, og hver af de seks bøger fortæller en historie om bl.a. Barbagul, der finder et mystisk æg; Barbapjuske der får lopper; Barbapapa familien der finder et gammelt skib og om Barbalilla der får hele familien med ud og dykke. Konceptet er det samme i alle bøgerne, stilen i illustrationerne er enkel, lidt glat og meget farverig og teksten kort og ganske spinkel og skrevet i et lidt omstændeligt sprog. Ligesom i de tidligere bøger om familien, kan alle de amøbelignende figurer ændre facon, de er meget gode til det og gør det gerne for at glæde andre.

Der er efterhånden 11 titler om familien. Disse bøger kan fint snige sig ind i gruppen og vil blive hurtigt udlånt!.

Uden at være stor kunst har bøgerne haft deres plads på bibliotekerne gennem de sidste 30-35 år. Alle seks bøger har den kærligt, naive charme, som bærer de tynde historier frem, selv om bøgerne ikke er specielt epokegørende og nok ikke vil sætte de store spor!.