Bøger / faglitteratur


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Martin Hjelmborg

2008

Bogen er for læsere på universitetsniveau (undervisere og studerende), hvad enten det er fagfilosoffer eller lærere og pædagoger, der tager overbygningsuddannelser på et tilsvarende niveau. På samme måde kan interesserede på et lignende akademisk niveau få udbytte af bogen, men den er på det nærmeste utilgængelig for den almindelige læser uden særlige forudsætninger. Bogen kan anbefales til læsere med ovennævnte forudsætninger.

Bogen er blevet til på basis af en konference over temaet: Luhmann og dannelse i 2006, og de deltagende forskere (alle danske) har bidraget til bogen her med 14 artikler. Disse er ordnet i 4 hoveddele med hver sit aspekt: Luhmanns (L.) dannelsesteori generelt, hvordan diverse medier if. L. skaber vores jeg-opfattelse, L.'s tanker om uddannelse og ditto systemer (skoler, m.m.) og til slut L.'s ideer om dannelse som semantik (noget med sprog- og tidsopfattelse). Sproget er universitetsforsknings-fagsprog med mange næsten uforståelige fagudtryk for den udenforstående læser. Indhold, indledning med kort gennemgang af bogens indhold, fyldige litteraturlister efter hver artikel (eng. ty., få på dansk), forfatterportrætter, nogle med web-adresser.

En ganske tilsvarende bog Luhmann og erkendelse fra en lignende konference med tilhørende forskerbidrag fra sidste år. Begge bøger indgår i serien Konstruktivistiske byggesten.

Det er godt, at danske forskere synliggør sig for offentligheden, selvom denne kun er en snævrere kreds.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Helle Bjerresgaard

Årg. 2, apr. (2008)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2008, nr. 2

af

af

Siggi Kaldan

2008, nr. 2