Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lulu og det grønne skur : en historie i 11 kapitler


Beskrivelse


Lulu og Læsefidusen giver ikke plads til Nanna i deres leg. Nanna hævner sig ved at lukke Lulu inde i skuret. Hun vil have Læsefidusen for sig selv. Men Lulu tager senere revanche.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 28. maj 2009

To titler i serien Læsefidusens kapitelbøger der egner sig til fælleslæsning på klassen og til frilæsning fra slutningen af 1.-2. klasse.

Bøgerne har som vanligt et lækkert layout. Farverige illustrationer understøtter og udvider den letlæste tekst. Der er tale om to bøger på henholdsvis 11 og 13 kapitler med stof til både litteratur- og indholdssamtaler. Lulu og det grønne skur drejer sig om at være med i legen - eller måske nærmere nogle reaktioner, der kan opstå, hvis man bliver holdt udenfor i legen. Lulu og Læsefidusen giver ikke plads til Nanna i deres leg. Nanna hævner sig ved at lukke Lulu inde i skuret. Hun vil have Læsefidusen for sig selv. Men Lulu tager senere revanche. Lulu og det mystiske armbånd drejer sig om et smykkes historie. Børnene fisker, og de fanger i havnebassinet et guldarmbånd med 10 små figurvedhæng. Det giver de 4 detektiver små hint til opklaringen af smykkets historie og dets vej tilbage til ejeren. Som tak fortæller ejeren børnene hele den sjove historie.

Bøgerne ligner de foregående i serien - Lulu og kidnapperne og Lulu og de mærkelige breve.

To farverige og helstøbte fortællinger, der samtidig med de fortæller en god historie, også kan være med til at røre og påvirke de små begynderlæseres sociale adfærd.