Bøger / faglitteratur

Lykke kan læres


Beskrivelse


Om betydningen af at gøre lykken til vores primære mål i livet, da indre lykke giver en kraft, der forløser frygt, erstatter angst med energi og gør os i stand til at realisere vores drømme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 27. aug. 2012

For spirituelt interesserede, for tilhængere af Chopra og indisk filosofi. Man skal virkelig arbejde åndeligt med sig selv for at kunne bruge tankerne i bogen, her er ingen nemme løsninger.

Her får vi essensen af Chopras foredrag gennem 20 år om at opnå indre lykke. Den sande lykke kommer af en viden om, at dit jeg altid er her, det tager bolig i din krop, som kommer og går, men "jeg" er her altid. Altså behøver man ikke at frygte døden, materielle ting bliver uden betydning, og således bliver man frisat som en del af den uendelige verden. Dette er i meget korte træk Chopras filosofi, som han bl.a. bygger på Vedanta, en ældgammel indisk filosofi. I bogens 3 dele afdækker han begrebet lykke, løsningen på at opnå varig lykke, og til slut beskrives kraft, frihed og nåde. Alle afsnit afsluttes med en liste over det vigtigste indhold, hvilket er en stor hjælp.

Ikke så konkret som fx Kølpin Lev dig lykkelig, 2008 eller de andre positiv psykologi bøger, denne er på et helt andet, mere abstrakt plan. Chopra har udgivet en lang række bøger, som bygger på disse tanker, bl.a. Kraft, frihed og nåde, 2007, men denne giver i høj grad essensen af hans tanker.

For den spirituelt interesserede læser, der her får essensen af Chopras tanker.