Bøger / faglitteratur / citater

Lykken er : en citatbog om lykken gennem hele livet


Beskrivelse


Danskere i alle aldre giver deres bud på, hvad lykke er for dem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Merete Trap

d. 16. feb. 2018

"Lykken er smuk at opleve og endnu smukkere at dele". En udgivelse om lykke, hvor danskere i alle aldre giver deres bud på, hvad lykke er for dem. Til lystlæsning for eftertænksomme læsere, eller de der er på jagt efter et citat om lykke.

Bogen er opdelt i 10-år, med overskrifter som fx "0-10 år, fakta om barndommen. Velkommen til verden du danske barn!". I hvert afsnit fortæller en enkelt person en lidt længere historie om hvad lykken er, det kan fx være Keld, der fortæller om lykken ved hans høns. Desuden fortæller også 92-årige Ella Søndergaard en passage i hvert afsnit. Herudover består bogen af citater som fx "Lykken er at lege, fjolle og danse rundt sammen med min far", "Lykken er lyden af mine børn, der griner sammen" og "Lykken er fred i sjælen og turde være den man er". Forsiden prydes af en håndfuld modne jordbær.

Dette er en fin udgivelse, der giver læseren lyst til at reflektere over livet og lykken. Bogen skildrer lykken i alle livsaldre, man ser at lykken ofte er i det simple, og den er ofte ens for alle aldre, nemlig samvær med familie og venner. Bogen kan bladrelæses, og er fin at slå op i, når man trænger til en lille "positive tanker-indsprøjtning".

Kan sammenlignes med andre, eftertænksomme udgivelser. Her kan nævnes Piet Heins gruk, men også nyere udgivelser som fx Grib glæden i grinet, som er udsagn om grin og glæde.


Kristeligt dagblad

d. 26. apr. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. apr. 2018