Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lyt mens du taler


Beskrivelse


Om at holde en tale eller et foredrag, med fokus på kontakten med tilhørerne. Først bevidstheden om dig selv, rummet, stemmeføringen, fremtoningen. Dernæst om forberedelse og at bevare den store mening. Til sidst om at lytte, fornemme og opnå mental kontakt til publikum og gribe øjeblikkets chancer. Med øvelser.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 4. juni 2015

En tale bliver først til imellem publikum og taler. Det lyder enkelt, men er kompliceret. For alle, der skal holde tale eller oplæg, fortrinsvis i en professionel sammenhæng.

Kunsten at holde en god tale ligger i kontakten med tilhørerne. Bogen er opdelt i 4 dele. Bevidstheden om dig selv, rummet, stemmeføringen, fremtoningen. Dernæst følger et afsnit om forberedelse. Kunsten at bevare den store mening, at den grundige forberedelse ikke i sig selv giver den gode tale. De to sidste afsnit handler om at lytte, fornemme og opnå mental kontakt til publikum og gribe øjeblikkets chancer. Nøgleord er nærvær, lydhørhed og autenticitet. Forfatteren har arbejdet i mediebranchen og har trænet ledere i erhvervslivet.

Bogen er et opgør med den lineære kommunikationsmodel, hvor succes er lig med ren præsentationsteknik. Først i det øjeblik, talen bliver modtaget, kommer den til live. Det er en forbilledlig og engagerende indføring i de udfordringer og barrierer, man står overfor som taler/oplægsholder. Den rammer problemstillingerne på kornet og giver gode og brugbare råd og øvelser til at arbejde med sig selv. Den har en overordnet tilgang til disciplinen, samtidig med at den er konkret. Den er et godt værktøj - også for ledere. Bør få en stor læserskare.

Der findes mange bøger om retorik i praksis, fx Talen er vejen til indflydelse, men den aktuelle bog tilfører noget nyt og mere, nemlig det vigtige i at være lyttende og få rigtig kontakt med tilhørerne.


Berlingske tidende

d. 31. maj 2015

af

af

Ulrik Jørgensen

d. 31. maj 2015


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 16 (2015)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 46, nr. 16 (2015)