Bøger / faglitteratur

Må vi lege doktor? : håndbog i børns seksualitet fra 0 til 12 år


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2014

af

af

Katja Larsen

d. 13. maj 2014

En letlæst håndbog i børns seksualitet, der henvender sig til forældre samt professionelle voksne, der arbejder med børn.

Anna Louise Stevnhøj er journalist og bestyrelsesmedlem i JanusCentret. Må vi lege doktor er en håndbog, der omhandler børns seksualitet fra 0-12 år. Forældre samt voksne der arbejder med børn, får her en guide til at kunne håndtere børns seksualitet, så det ikke bliver tabu. Der fortælles om børns naturlige seksuelle udvikling, hvornår der er grund til bekymring og hvordan man skal håndtere dette. Der er gode cases, som de fleste forældre kan genkende fra eget barn.

Her er et emne som der ikke skrives så meget om. Anna Louise Stevnhøj har tidligere skrevet hæftet Børn og seksualitet, 2 udg. 2008, som omhandler de samme emner, men i Må vi lege doktor? kommer hun mere i dybden og nærværende bog kan ikke undværes på bibliotekerne.

En relevant håndbog i børns seksualitet, der er nem at gå til for både professionelle voksne, der arbejder med børn samt forældre. Det er så vigtigt at agere naturligt overfor børns seksualitet, samtidig med at det er ligeså vigtigt at tage affære hvis barnet har en unormal seksuel adfærd, at denne håndbog bør være tilgængelig på de fleste biblioteker.


Politiken

d. 31. aug. 2014

af

af

Christian Graugaard

d. 31. aug. 2014


Sundhedsplejersken

Årg. 40, nr. 2 (2018)

af

af

Lotte Skovgaard Bentzen

Årg. 40, nr. 2 (2018)