Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Måneskinsbanden


Beskrivelse


Vennerne Asger, Ali, Ester og Emma har startet Måneskinsbanden, der passer på byen, hvor de bor. Men hvad skal de gøre når der rent faktisk bliver begået et mord? Og får Asger det kys af Emma, som han drømmer om?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. nov. 2018

Vennerne Asger, Ali, Ester og Emma går i 8. klasse og har startet Måneskinsbanden, der passer på Dummerby, hvor de bor. Men hvad skal de gøre når der rent faktisk bliver begået et mord? Fra 12 år.

Asger er forelsket i Emma og siger ja til at være med i Måneskinsbanden, der hjælper med at opklare forbrydelser og holde øje med den lille by, selvom han egentlig ikke tør. En dag dør skolens pedel på mystisk vis, og deres mærkelige og lede klasselærer, Dragen, bliver anholdt og har brug for deres hjælp. Det hele bliver lige lidt for spændende for Måneskinsbanden, og Asger må finde alt sit mod frem. Mon de kan løse mysteriet? Og får Asger det kys af Emma, som han drømmer om?.

En historie, der både er humoristisk og spændende. Vennerne Asger og Ali taler i et indforstået sprog, og de gør grin med forældre og andre oldinge, uden at det bliver for popsmart. Kærlighedshistorien er sød og realistisk, som det nu er, når man går i 8. og måske ikke tror helt så meget på sig selv, som man gerne vil give det udseende af. Bogen er krydret med karikaturtegninger, der skal forestille at være Alis tegninger, og det fungerer rigtig fint som kommentar til historien.

I familie med Bjarne Reuters krimier, der både er sjove, spændende og handler om venskab, fx MikadoMig og Dylan Walker. En anden sjov bog om en dreng, der er forelsket for første gang, er Anne Sofie Hammers Mig og Dylan WalkerI familie med Bjarne Reuters krimier, der både er sjove, spændende og handler om venskab, fx Mikado. En anden sjov bog om en dreng, der er forelsket for første gang, er Anne Sofie Hammers .