Samfundsvidenskabelig og kulturhistorisk skildring af madens betydning. Bogen er tænkt til undervisning på visse mellem- og videregående uddannelser, idet mad i stigende grad indgår i forskellige professioners virkelighed.
1. udgave af dette værk udkom i 2003. Den nye udgave er gennemskrevet og -redigeret, opdateret med nye tal, ny viden og nye emner. Af nye emner i forhold til 1. udgave vil jeg nævne mad og måltider på arbejdspladser, mad til ældre, mælk, alkohol og convenience-mad (mad, hvor der indgår delvist forhånds tilberedte produkter). Emner fra 1. udgaven, som er fastholdt, er fx amning, måltider i familien og i institutioner, kød, grønsager og spiseforstyrrelser med meget mere. Som redaktør har Lotte Holm (professor i fødevaresociologi) i den nye udgave fået selskab af lektor og ph.d. i antropologi og madsociologi Søren Tange Kristensen. Bogen er skrevet med baggrund i forskning og er sprogligt og indholdsmæssigt forholdsvis krævende læsning.
Det gode madliv, 2008 er en kulturhistorie om mad - dog ikke så omfattende som den aktuelle titel, som jo udmærker sig ved at have et skarpt analyserende blik på nutiden.
En gedigen kulturhistorie om madens og måltidets betydning i et samfundsperspektiv. Bogen bygger på forskning, hvilket giver faglig substans, men af samme grund indsnævres målgruppen, idet mange vil falde fra netop grundet den faglige tyngde. Gammel udgave bør udskiftes.