Bøger / faglitteratur

Mad og æstetik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 9. aug. 2011

Målgruppen er undervisere på husholdningsuddannelser, lærer- og pædagoguddannelser, fødevaretekniske uddannelser, restaurationsskolerne osv.

Forfatteren vil med denne bog uddybe, hvorfor det er aktuelt at diskutere mad og æstetik. Vi foretager hele tiden valg, og det gør, at faktorer som indpakning, branding, omgivelser, navne osv. betyder utrolig meget på linje med selve maden. Gennem 5 afsnit afdækkes valget som grundvilkår i vores samfund, begrebet æstetik defineres og vigtigheden af kommunikationen omkring et produkt. Relevant for lærere er bl.a. et af de sidste afsnit, hvor forfatteren fortæller historien om, hvordan alle i en klasse bliver vænnet til at elske frugt, og hvordan flere elementer udover selve maden har stor betydning for fx småtspisendes spiselyst. Helle Brønnum Carlsen er forfatter til adskillige kogebøger, madanmelder, foredragsholder og seminarielektor.

Forfatteren skrev i 2004 ph.d.-afhandlingen Æstetiske læreprocesser med hensyn til mad og måltider. Bogen her er en kortfattet videreudvikling af tankerne om, hvad der styrer vores valg af mad. Foruden denne afhandling findes der ikke tilsvarende teoretisk indgang til de faktorer, der påvirker vores opfattelse af, hvad der enten er lækkert eller afskyeligt.

Vi får her en relativ kortfattet teoretisk tilgang til vores valg af mad. Især for undervisere på en lang række uddannelser, der beskæftiger sig med mad på en eller anden måde.


Weekendavisen

d. 14. okt. 2011

af

af

Birte Weiss

d. 14. okt. 2011