Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad : kunsten at spise godt og leve sundt


Beskrivelse


Efter en kort teoretisk gennemgang af principperne bag kostsammensætningen er der en række opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og sundt sødt. En stor del af opskrifterne er glutenfri, mælkefri og/eller vegetariske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2015

af

af

Per Månson

d. 19. okt. 2015

Kogebog, der kombinerer sundhed, gode råvarer og ikke mindst velsmag. For dem der gerne vil spise godt, men gøre det med god samvittighed.

Efter en trafikulykke opdagede forfatteren, hvor meget kosten betyder for velvære og i dette tilfælde medicinindtaget. Hun startede derefter en uddannelse indenfor kost og ernæring og arbejder blandt andet som underviser. Udgangspunktet for hendes nye bog er, at det meget gerne må smage godt, selv om det er sundt. Efter en kort teoretisk gennemgang af principperne bag kostsammensætningen er der en række opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og sundt sødt. En stor del af opskrifterne er glutenfri, mælkefri og/eller vegetariske, og ofte giver hun alternativer, så de kan blive det, fx ved at anvise erstatninger for æg. Alle opskrifter er illustrerede.

En udmærket og sympatisk bog, der vil kunne bruges af alle, der gerne vil skrue lidt op for sundheden eller lidt ned for livvidden.

Harbech Olesen har tidligere bl.a. udgivet Mad for LivetDin optimale vægt, der udelukkende er teoretisk, samt Din optimale vægt, der er mere teoretisk end hendes nye, men som også har opskrifter. Ellers kan bogen sammenlignes med Lene Hanssons og Christian Bitz' sundhedskogebøgerHarbech Olesen har tidligere bl.a. udgivet Mad for Livet, der udelukkende er teoretisk, samt , der er mere teoretisk end hendes nye, men som også har opskrifter. Ellers kan bogen sammenlignes med Lene Hanssons og Christian Bitz' sundhedskogebøger.