Bøger / faglitteratur

Maddannelse


Beskrivelse


Hvorfor er det så vigtigt, at vi vokser op med et fornuftigt forhold til, hvad det er, vi putter i munden?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2016

af

af

Pia Gunilla Park

d. 21. mar. 2016

At få børn og unge til at overskride deres grænser og turde tage på dannelsesrejse ud i verdens skønhed og mangfoldighed gennem smagsoplevelsen kan være en udfordring af de større. Hvorfor er det så vigtigt, at vi vokser op med et fornuftigt forhold til hvad det er, vi putter i munden? For forældre, undervisere, lærere og lærerstuderende i madkundskab.

Forfatteren vil med denne bog slå et slag for madlavningens tilbud om dannelse. Efter 4 afsnit, som går i dybden med dannelse og mad, det at overskride sig selv, maddannelse som proces, og stadier og processer i maddannelsen samt det reflekterede valg, afsluttes med et eksempel på, hvordan man kan arbejde med maddannelse fra praksisfeltet. Undervejs bidrager idehistoriker Lars Geer Hammershøj fra DPU samt kokken Rene Redzepi fra Noma med deres vinkel på maddannelse.

En lille æstetisk og filosofisk vinklet fagbog om måltidets tilbud om dannelse. Helle Brønnum Carlsen er ophavskvinde til begrebet "maddannelse" og det er tydeligt, at hun har en mission om at skabe øget fokus på dannelsesaspektet i og omkring vores mad og måltider. Bogen er inspirerende og lægger op til refleksion og nye tilgange i praksisfeltet for madkundskab.

Forfatteren har bl.a. skrevet Mad og æstetikMadkundskab og sammen med Annelise Terndrup Pedersen MadkundskabForfatteren har bl.a. skrevet Mad og æstetik og sammen med Annelise Terndrup Pedersen .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. maj 2016

af

af

Winnie From Thesbøl

d. 19. maj 2016