Bøger / faglitteratur

Madkundskabsdidaktik : mellem fag og didaktik


Beskrivelse


Indføring i de mange faktorer, som undervisere i madkundskab må overveje for at planlægge en meningsfuld undervisning i faget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. aug. 2017

Denne udgivelse introducerer de mange overvejelser, som madkundskabs-undervisere må have med i deres overvejelser for at kunne planlægge meningsfuld undervisning til faget. Bogen har især relevans for lærerstuderende, men også for grundskolens madkundskabs-undervisere.

Når man i nutidens verden tænker mad, tænker man også begreber som sundhed, bæredygtighed, trivsel, æstetik, kultur og samhørighed. Faget madkundskab er derfor meget mere end bare at lave mad. Helle Brønnum Carlsen viser i denne bog, hvordan begreberne dannelse og didaktik kan danne rammen for meningsfuld undervisning i faget madkundskab.

Det er en rigtig god grundbog for lærerstuderende til faget madkundskab samt for undervisere i faget, som ønsker inspiration til planlægning af egen undervisning.

Vil man læse mere, vil det være oplagt at supplere med andre af Helle Brønnum Carlsens udgivelser. Det kunne eksempelvis være titlerne MadkundskabMaddannelse og Maddannelse, som sammen med denne udgivelse vil give en god faglig ballast både for undervisere i madkundskab samt lærerstuderende i fagetVil man læse mere, vil det være oplagt at supplere med andre af Helle Brønnum Carlsens udgivelser. Det kunne eksempelvis være titlerne Madkundskab og , som sammen med denne udgivelse vil give en god faglig ballast både for undervisere i madkundskab samt lærerstuderende i faget.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. dec. 2017

af

af

Pia Weise Pedersen

d. 5. dec. 2017