Bogen har jurastuderende som primær målgruppe, men kan også læses af en bredere kreds af parter i en mægling.
Mægling er en frivillig metode til at løse konflikter, og både i Danmark og i udlandet er der stigende interesse for dette alternativ til afgørelser ved domstolene. Jørgen Dalberg-Larsen, der er dr.jur. og underviser på jurastudiet, diskuterer mægling som konfliktløsningsmetode ud fra historiske, samfundsvidenskabelige og retsteoretiske synsvinkler, og de fordele og ulemper mæglingen giver sammenlignet med andre konfliktløsningsmodeller. Et enkelt afsnit omhandler mægling på det strafferetlige område, hvor krænker og offer mødes. Kan læses uden særlig kendskab til fagterminologi.
Vibeke Vindeløv Konfliktmægling, 2004, og Mediation - ret og rammer, 2006, er mere snævert rettet mod jurister, mens Inger Høedt-Rasmussen Mægling, 2008, er mere praktisk orienteret.
Der er stigende interesse for at vælge mægling som konfliktløsningsform, frem for at indbringe sagerne for domstolene. I et alment tilgængeligt sprog diskuterer forfatteren begrebet ud fra forskellige teoretiske og praktiske synsvinkler. Primært rettet mod jurastuderende, men vil også have interesse for potentielle parter i en mæglingsproces.