Bøger / faglitteratur

Mærsk - ledelse i verdensklasse


Beskrivelse


Historien om A.P. Møller-Mærsk og containerrederiet Maersk Line - fra firmaets grundlæggelse, familiehistorien bag, udviklingen af containerskibsfarten og ekspansionen til andre brancher.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 14. okt. 2011

En bog om ledelse, der henvender sig til den almindeligt interesserede dansker eller til lederen, der har lyst til lidt let læsning om det bedste indenfor ledelsesdisciplinen.

Huset "Mandag Morgen" står bag udpegningen af de bedst ledede virksomheder indenfor forskellige kategorier. De 12 danner tilsammen Den Danske Ledelseskanon, og der bliver nu udgivet en bog om alle vindervirksomhederne. Her er det én af Danmarks største virksomheder A.P. Møller Mærsk, der portrætteres. Bogen er mest et stykke virksomhedshistorie fra firmaets grundlæggelse, familiehistorien bag, udviklingen af containerskibsfarten og ekspansionen til andre brancher. Historien drejer sig i sagens natur meget om grundlæggeren og hans søn. Virksomheden var nok en af de første, der bevidst arbejdede med begrebet virksomhedskultur, en kultur, der er prægnant for virksomheden, og måske også for dens vækst og forretningsmæssige succes. Men søger man efter kernen i ledelsesstrategien og er interesseret i virksomheden ud fra et ledelsesfagligt perspektiv, bliver man skuffet. Det er mest et lille stykke virksomhedshistorie, klart og interessant formidlet for den læser, der ikke har megen forhåndsviden om virksomheden og dens grundlæggere, men den mere professionelle leder vil nok blive skuffet.

Der findes mange bøger om A.P. Møller, og skal man have en mere erhvervsstrategisk vinkel på, er det nok Ellemose: Esplanaden : årets gang i A.P. Møller-Mærsk, 2007, man skal vælge.

Et lille letlæst stykke virksomhedshistorie.


Jyllands-posten

d. 9. okt. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. okt. 2011