Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mæsker - trubaduren


Beskrivelse


Byriel og Johanne har sammen taget flugten og forsøger at holde sig skjult for Hintos soldater. De drager til Lenta for at opsøge Klark Fermus, den sidste overlevende klark, som kan vælte Hinto af tronen. Forsættelsen til den spændende fantasyfortælling "Mæsker - Henretterlunden". For voksne og unge fantasylæsere fra omkring 12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 8. okt. 2021

Byriel og Johanne har sammen taget flugten og forsøger at holde sig skjult for Hintos soldater. De drager til Lenta for at opsøge Klark Fermus, den sidste overlevende klark, som kan vælte Hinto af tronen. Forsættelsen til den spændende fantasyfortælling <t>48589049 Mæsker - Henretterlunden<t>. For voksne og unge fantasylæsere fra omkring 12 år.

Vi er tilbage i landet Katava i et middelalderligt samfund, som er gennemsyret af racisme, intolerance og interne stridigheder. Handlingen fortsætter, hvor vi slap i første bind og med hovedpersonerne Byriel og Johanne. Som en konsekvens af de løgne og begivenheder, der udfoldede sig i forrige bind, frygter parret ikke kun for deres eget liv, men også for resten af samfundets blandingsbørn, der pludselig befinder sig i stor fare. Da Byriel og Johanne møder trubaduren Dyvan, begynder en dristig plan at tage form. Vil der igen kunne blive fred i Katava? Og hvad er prisen for denne fred?.

Bogen holder samme flotte niveau, som vi så i første del. Den er velskrevet, og forfatteren rammer en fin balance mellem beskrivelse, dialog og handlingsmættede passager. Universet fungerer, ligesom de forskellige karakterer, der fremstår troværdige. Med sin støt stigende spændingskurve holder bogen sin læser i et jerngreb indtil sidste side. Bogen - og serien - er oplagt til fantasylæsere, der ikke er så meget til overnaturlige væsner og magi.

Det kan anbefales at læse seriens første bind. I Sidsel Sander Mittets spændende fantasyserie om Morika er flere af de samme tematikker på spil. Serien indledes med Morika - rent blod.