Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magi i luften


Beskrivelse


Krimi. Et lille lam er forsvundet - og samtidig sidder en sær, langskægget fremmed mand og steger lammesteg over et bål i skovkanten. Er han en tyv eller passer det, at han har købt stegen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 23. maj 2013

De fire små detektivhistorier henvender sig til børn i indskolingsalderen, som er forbi de første vanskeligheder med læsningens kunst. Bøgerne egner sig med deres enkle, identificerbare spændingshistorier primært til drenge mellem 6 og 8 år. Sværhedsgrad: Lix 9-12.

Helt enkle småforbrydelser opklares af de to venner, Verner og Viggo. Lige meget hvor de to drenge er, lurer forbrydelsen. Lige fra forsikringssvindel, uforklarlige indbrud, tyveri af påhængsmotorer til et bortkommet lam - Verner og Viggo klarer ærterne og leverer forbryderne til ordensmagten. Historierne er stilfærdigt spændende med simpelt fremadskridende handling og ingen besværligt sammensatte karakterer. Enkelt og ligetil - og dermed også både lidt kedeligt og meget forudsigeligt. Keld Petersen illustrerer i samme fortælletone som handlingen: Enkelt, éntydigt og forklarende.

Der findes efterhånden temmelig mange krimier for børn - også for begynderlæserne. Som eksempler kan nævnes serierne Bertil og Co og Seje Selma, som ofte har en krimi-intrige som rammehistorie. Den her anmeldte er imidlertid mere ensartet og "renere" indenfor genren - og desuden klart mere éntydig i sit drengeunivers.

Let læselig og helt uforpligtende underholdning kan være udmærket i den daglige læsetræning. Uden på nogen måde at være bemærkelsesværdige, leveres her enkle, lette drenge-krimihistorier uden så mange dikkedarer.