Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Magnus kører gylle


Beskrivelse


Magnus og far kører gylle ud på marken. Vognen er i stykker, og der kommer gylle på vejen. Det er ikke godt og meget glat. Det skal fjernes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 17. nov. 2010

Serien er Lille Dingo med underserien Dingo landbrug. Lix 7, serien og indholdet/emnet er til begynderlæsere i indskolingen.

I Magnus redder et rålam er det høsttid, og der er varslet regn, så der skal høstes færdig hurtigt. Efter skole kører Magnus på sin crosser ud til far i marken. På vejen hilser han selvfølgelig på sin kalv. Da far og han sidder i mejetærskeren opdager Magnus et rålam, som de er lige ved at køre over. Det sker heldigvis ikke, så det hele ender med, at moderen til rålammet finder sit lam, og Magnus og hans far når at få høstet, inden regnen kommer væltende ned. I Magnus kører gylle er det tid til at gøde før såningen. Magnus og far spilder gylle på vejen og bliver standset af politiet. Det bliver ordnet, gyllen bliver spredt på marken og gyllevognen bliver repareret.

I serien Dingo landbrug er der med disse to i alt fire bøger. De ligner hinanden med personer, små selvstændige episoder, sprog, illustrationer og layout.

Mange børn omkring i landet bor på gårde eller er interesseret i livet på en gård. De vil med disse udgivelser få gode, realistiske, relevante og velskrevne fortællinger med fine understøttende illustrationer.