Bøger / skønlitteratur / roman

Maigret finder en morder


Beskrivelse


Krimi. En dødsdømt fange fortæller Maigret, at han kan finde en morder i et selskab, der ugentligt mødes ved et sted kaldet "Skillingsknejpen". Maigret beslutter sig for at finde vedkommende, men det bliver sværere end først antaget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2014

af

af

Michael Olsen

d. 8. maj 2014

Bøgerne om Maigret henvender sig til de krimilæsere, der kan lide krimier, som foregår i de gode gamle dage, hvor en skurk havde buskede øjenbryn og lidt dårlig kropsholdning. Mordene er ikke voldsomme, og man går ikke i dybden med det kriminaltekniske.

I Maigret og barpigen sker der et mystisk mord i en natklub i Liège, og de to unge drenge, Jean og René på hhv 16 og 18 år, der havde tænkt sig at stjæle fra natklubben, bliver de hovedmistænkte. Politiet anholder dem, men kan ikke finde hoved og hale i sagen. Heldigvis dukker Maigret op og hjælper med at rede den spegede sag ud. I Maigret finder en morder fortæller en dødsdømt fange Maigret, at en af personerne i et selskab, der ugentligt mødes ved et sted kaldet "Skillingsknejpen", er morder. Maigret beslutter sig for at finde vedkommende, og bliver en del af dette selskab. Det koster endnu en person livet, før Maigret kan arrestere morderen. Begge bøger er skrevet i 1930'erne og det kan man godt mærke på både miljø og personskildringer. Men den lange serie om Maigret har helt sikkert stadig fans, der kan nyde den hyggelige og afslappede stemning i historierne.

Fans af bøgerne om Maigret vil nok også være disponible for at læse andre klassiske hyggelige kriminalromaner, hvoraf en af de største bidragydere til denne slags er Agatha Christie, der jo er kendt for sine serier om Miss Marple og Hercule Poirot.

Bøgerne om Maigret emmer af stemning og hygge, hvilket er det, der er deres primære force.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Dan Heinsen

d. 19. dec. 2018

Efter min opfattelse den mest fængslende af de tre Simenon-romaner, der her anmeldes - Maigret kommer på sporet af et 7 år gammelt mord, som han så på vanlig vis trevler op. God psykologisk skildring, atmosfære -anbefales.