Bøger / skønlitteratur / roman

Maigret og de tre kvinder


Beskrivelse


Krimi. Maigret bliver tilkaldt, da en mand findes myrdet på sit kontor. Pengeskabet er tomt. Mon morderen skal findes blandt konen, ekskonen eller elskerinden?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Dan Heinsen

d. 19. dec. 2018

Denne gang kaldes Maigret til Place de Vosges midt i det gamle Paris. En meget velhavende fabrikant er blevet myrdet, og Maigret går på sin vanlige langsomme og indfølende facon i gang med at forstå og vurdere de mennesker, og specielt de kvinder der har haft tilknytning til den myrdede. Disse kvindeportrætter er meget fremragende gjort, og bogen giver et godt indtryk af, hvor farlige og uberegnelige mennesker kan blive, når deres forventninger til tilværelsen skuffes.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2014

af

af

Stine Grabas

d. 15. maj 2014

Alle krimilæsere kan være med her, især for dem der søger hyggelige og afdæmpede krimier med stort præg af den tid, krimierne er skrevet i.

Klassikerne om Maigret kræver vist ingen yderligere introduktion. I Maigret og den dødsdømte hjælper Maigret en dødsdømt til at flygte for på ny at genoptage efterforskningen af et dobbeltmord. Maigret mener, der er noget lusket ved det hele og vil finde den rigtige morder. I Maigret og de tre kvinder findes en mand myrdet på sit kontor og en enorm mængde penge er forsvundet fra pengeskabet. Konen, ekskonen og elskerinden er under mistanke og pengene ser ikke dagens lys. Et mord bliver spået i Maigret og den gamle grevinde og ganske rigtigt dør grevinden på mystisk vis under en messe. Mange er mistænke og det viser sig at slottet er på fallittens grund. Det er nostalgiske krimier, der er langt fra nutidens spændingsfyldte og blodige fortællinger og som skal læses for den rolige stemning.

På det seneste er en række bøger om Maigret genudgivet og de er let revideret. Oplagt mulighed for at skifte gamle eksemplarer ud. Krimierne her er i samme kategori som miss Marple, Sherlock Holmes og Hercule Poirot.

Letlæste krimier, der skal læses for deres nostalgiske historiske ramme og udramatiske plot. Mange læsere vil stadig finde underholdning i disse gamle klassikere. Oplagt mulighed for at erstatte gamle slidte eksemplarer.