Bøger / faglitteratur / vejledninger

Makrofoto


Beskrivelse


Råd og vejledning i, hvordan man fotograferer motiver, der kun er få centimeter store, som for eksempel insekter og blomster. Der gives indføring i teorier og konkrete værktøjer, samt hvor man kan lede efter egnede motiver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Søren Møller

d. 17. mar. 2011

For den viderekomne amatørfotograf.

Makrofoto er fotografering af små motiver på tæt hold. Det kan være insekter, blomster, krystaller, fossiler, frimærker og mange andre finurlige emner, som en fotograf vil fordybe sig i. Man skal anvende et spejlreflekskamera og nogle specielle objektiver, ofte i den dyre ende, hvis skarpheden skal være god. Normalobjektiver kan ikke fokusere på de korte afstande. Her redegøres for udstyret, teknikken omkring skarphed, lukkertid, belysning m.m. Og der vises en række billeder af forskellige motiver med forklaring på med hvilken teknik og indstillinger, det pågældende foto er optaget. Det hele forklares i detaljer, og billedeksemplerne bringes i et flot farvetryk.

Der er ikke nogen nyere bog på dansk specielt om dette emne. Men i generelle fotobøger findes der ofte et kapitel om emnet. Bl.a. i Thomas Nykrogs Politikens store fotobog, 2004, og i Henrik Schurmanns Fotografering med digital spejlrefleks, 2009. Jens Erik Kjeldsens Foto tæt på er fra 1987. Den beskriver makrofotografering med analoge apparater, som kun et meget lille mindretal anvender i dag.

En grundig fremstilling af, hvordan man fotograferer små emner på tæt hold, illustreret med mange flotte billedeksempler.