Bøger / faglitteratur til børn

Malik og det grønlandske hus


Beskrivelse


Malik, 12 år, fortæller om et Grønlandsk hus' indretning og hvad det er bygget af. Han fortæller også om sin hverdag i den lille bygd, på en hundeslædetur ud over det åbne grønlandske islandskab, i skolen og i kajak ud på fjorden fra bygdens lille havn for at finde sæler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2009

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 19. juni 2009

Billedbogen kan bruges af børn fra 5-11 år, når de vil vide noget om, hvordan en bolig kan se ud i Grønland.

Dette er den tredje bog i serien om boligarkitektur i forskellige kulturer. Tidligere er kommet Haroun og det arabiske hus, 2005 og Yuka og det japanske hus, 2007. Hovedpersonen i bogen er den 12-årige grønlandske dreng, Malik. Han tager læserne til et arkitektonisk besøg i sit hus. Bogen er derudover også med i Maliks hverdag i den lille bygd med små træhuse, en hundeslædetur ud over det åbne grønlandske islandskab, et besøg i skolen og i kajak ud på fjorden fra bygdens lille havn for at finde sæler. Det hele sker igennem detaljerede tegninger og en mundret tekst, der rummer generelle beskrivelser af Grønlands arkitektoniske særpræg. Man mærker tydeligt, at forfatteren har en arkitektonisk baggrund. Illustrationerne er tegnet af kunstneren Carl Krull, i hans debut-billedbog. De farverige, men alligevel afdæmpede illustrationer er meget enkle, samtidig med at der er rigtig mange detaljer, som giver bogen en levende stemning. Bogen kan bruges både i folkeskolen, som faglig oplæsning i hjemmet og som rejselitteratur til børn. Bagest i bogen er der illustrerede ordforklaringer, forståelsesspørgsmål og madopskrifter.

Der findes mange bøger om Grønland, senest Vinden jeg kaldte isbjørn, 2009. Men kombinationen af Grønland og arkitektur- og kulturforståelse findes ikke.

En fin sammenhæng mellem tekst og illustrationer gør bogen brugbar og interessant.