Bøger / faglitteratur

Mammutten Mads & Myggen Mogens


Beskrivelse


Narrativ fremstiling af coachingmetoder og illustration af praktisk storrytelling. Hjælp til at håndtere psykologiske mønstre som opleves som personligt hæmmende. Efter hvert afsnit er der spørgsmål til overvejelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 29. juni 2015

Fortællingen om mammutten Mads og hans irriterende følgesvend, myggen Mogens, illustrerer et coachingforløb, hvor der arbejdes med psykologisk hæmmende mønstre. Storytelling anvendt som bevidstgørende teknik. For behandlere og andre med interesse for coaching.

Forfatteren er uddannet i coaching og storytelling og har if. bogens forord og bagsidetekst følt, at der mangler en letlæst, humoristisk bog med konkrete værktøjer til at håndtere psykologiske mønstre, som opleves personligt hæmmende. Historien handler om mammutten Mads, kaldet Mads-mut, der gerne vil gå til hulemaleri, og myggen Mogens, der summer begrænsende ord ind i hans øre. Mammutten Kalle coacher Mads til at forstå at Mogens vil ham det bedste. Efter hvert kapitel er der spørgsmål, som Mads (og læseren) skal overveje. Illustreret med tegninger.

Forsiden i tegneserie-/vittighedsstil signalerer børnebog, men målgruppen er voksne. Narrativ fremstilling af coachingmetoder og illustration af praktisk storytelling er en god ide, men teksten er efter min smag for snakkende med mange gentagelser og passager, som ikke er alment forståelige. Som fx.: "Fokusere på at omformulere sætninger til "positive" i stedet for "ikke sætninger" (citat fra liste med spørgsmål til overvejelse efter et kapitel).

Bogen supplerer den teoretiske litteratur om coaching og storytelling, som fx Storytelling i terapi og supervisionSyv fortællinger om narrativ praksis og Syv fortællinger om narrativ praksisBogen supplerer den teoretiske litteratur om coaching og storytelling, som fx Storytelling i terapi og supervision og .