Bøger / faglitteratur

Manchester United : historien om The Red Devils


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. sep. 2009

Denne bog er et pletskud for fodboldentusiaster. Oplagt for dem, som følger engelsk fodbold og selvfølgelig Manchester United både historisk og aktuelt.

Historien om holdet med tilnavnet "The Red Devils" starter helt tilbage i 1878 som et hold af jernbanearbejdere. En ny æra fløjtes i gang af manageren Matt Busby (1945-1957). Med ham bliver Manchester United fx det første engelske hold, der gør sig gældende på den europæiske scene. Der er det tragiske flystyrt i München 1958. En overlevende er legendariske Bobby Charlton, der spiller for Manchester United fra 1953-73. Han er en af de mange "Red Devils" behørigt portrætteret på farvede sider med gul skrift. Et afsnit hedder "De magre år og danskerne". Danskerne er her Jesper Olsen og John Sivebæk. "Jeg brugte de fleste af mine penge på sprut, kvinder og hurtige biler. Resten ødslede jeg bort." Sådan lød den fra George Best som mange sikkert husker som en genial boldkunstner, der desværre døde allerede som 59-årig af leverskader. Sådan er fodbold også, og bogen fortæller naturligvis anekdotisk om skandaler og rivaliseringer. Bogens bagside er prydet af endnu en dansk "Red Devil", Peter Schmeichel, i en fantastisk redningssituation.

Andre biografier om Manchester United er Søren Franks Giganternes skuldre, 2008, og Peter Schmeichel fortæller fx om sin tid i United i The great Peter, 1999. En lignende bog om Arsenal er på vej fra forlaget.

Ren fuldtræffer for fodbold-nørder, er oplagt på de fleste hylder.