Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Manden der hadede børn


Beskrivelse


Krimi. Er det en tilfældighed, at der flytter en skummel mand ind i Sylveks hus samtidig med, at der sker en række grusomme mord på unge drenge? En mand, som med egne ord hader børn? Sylvek er ikke i tvivl, han må finde ud af om der er en sammenhæng, også selvom det kan blive en livsfarlig beslutning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2016

af

af

Pia Gunilla Park

d. 20. maj 2016

Der er en seriemorder på spil i Sylveks by. En brutal morder, der slår børn ihjel. Sylveks søster er forsvundet, og nu flytter der en mandlig lejer med en hæslig hund ind på hendes værelse. En mand, der hader børn. For 11-14-årige.

12-årige Sylveks hverdag er under pres. Han bor hos sin mormor i byen Reykjavik, hvor der er sket en række brutale mord på unge drenge. For at få pengene til at slå til, er Sylveks mormor nødt til at udleje Sylveks forsvundne søster Æsas værelse. Sylvek fornemmer med det samme, at der er noget mystisk med den nye lejer og hans hund. Han beslutter sig for at udspionere ham, og snart tager sagen en uventet og farlig drejning. Bogen er nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris.

"Manden der hadede børn" tager os på en hæsblæsende tur gennem Reykjaviks grå underverden. Fortællingen er en vellykket kobling mellem det fuldstændig absurde og det virkelige. Velskrevet, spændende, skørt og opfindsomt. Illustrationer er holdt i gråtoneskala, hvilket understreger den dystre stemning.

Forfatteren Thórarinn Leifsson har sin helt egen stil. Han har tidligere skrevet Fars store hemmelighedBedstemor Huldas bibliotek om en far med smag for menneskekød, samt den prisbelønnede dystopiske science fiction-roman Bedstemor Huldas bibliotek, som er en hyldest til fantasien og barnesindetForfatteren Thórarinn Leifsson har sin helt egen stil. Han har tidligere skrevet Fars store hemmelighed om en far med smag for menneskekød, samt den prisbelønnede dystopiske science fiction-roman , som er en hyldest til fantasien og barnesindet.


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 24. juni 2016