Biografi om kolonilægen Agner Møller (1892-1976), hvis interesse i kultur og etnografi i kom før lægegerningen. Til interesserede i kolonihistorie og oprindelige folkeslag.
Den danske kolonilæge og passionerede samler Agner Møller (1892-1976) var en sær snegl, der ikke var meget for at behage andre. I denne bog af Jesper Kurt-Nielsen får man fortællingen om en rastløs sjæl, der mest af alt tog ud for at være læge, for at komme væk fra det hele. Agner Møller var udstationeret for Hollandsk Ostindien på den indonesiske ø Nias. Selvom han var læge var det etnografien der interesserede ham mest. I Kurt-Nielsens bog tegnes et portræt af en mand der nærede en indædt modvilje mod autoriteter og hierarkier. Fra hans udstationering hjembragte han ikke blot etnografiske genstande fra Nias, men også en hustru. Bogen er illustreret.
Agner Møllers historie er ret unik og den er godt fortalt af Jesper Kurt-Nielsen. Møller fremstår som en mand med mange konflikter og dramaer på samvittigheden.
Det er begrænset hvad der findes af andre bøger om markante danske etnografer, men der findes Henny Harald HansenThailand med liv og sjælVinterens hjerte, Thailand med liv og sjæl og så selvfølgelig de grønlandsfarendes beskrivelser som bl.a. findes i Vinterens hjerteDet er begrænset hvad der findes af andre bøger om markante danske etnografer, men der findes Henny Harald Hansen, og så selvfølgelig de grønlandsfarendes beskrivelser som bl.a. findes i Vinterens hjerteDet er begrænset hvad der findes af andre bøger om markante danske etnografer, men der findes Henny Harald Hansen, Thailand med liv og sjæl og så selvfølgelig de grønlandsfarendes beskrivelser som bl.a. findes i .