Bøger / skønlitteratur / roman

Manden med den gyldne revolver


Beskrivelse


Den britiske ikoniske agent James Bond står overfor Scaramanga, superskurken med den gyldne revolver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. nov. 2014

Den sidste af de klassiske spændingsromaner om James Bond til dig som søger klassisk action og bogen bag filmen.

Ian Fleming (1908-1964) skrev 12 romaner og 2 novellesamlinger om James Bond. Denne er hans sidste roman. I romanens plot styrer superskurken Scaramanga fra sit hovedkvarter på luksushotellet Thunderbird på Jamaica et forbryderimperium bestående af narkosmugling, pengeafpresning, spionage for Rusland og Cuba, og af mord. Den britiske agent James Bond er i aktion. Her er en superskurk med såvel en flyvende bil som en gylden revolver. Og som altid er James Bond god for en skøn kvinde eller tre. Forordet er skrevet af den danske James Bond ekspert Rasmus Paaske Larsen.

Rasmus Paaske Larsen skriver et nyttigt forord, hvor han sætter scenen for Ian Flemmings forfatterskab og det som altså blev Ian Flemmings sidste roman om James Bond. Romanen er i den originale oversættelse af Rita Damm fra 1965. Men er man til klassisk James Bond-action er sproget fra dengang ikke nogen særlig hindring. Spændingen er intakt og holder nogenlunde også i 2014, hvis man er til klassisk spion-spænding, der i dag både er kitsch og kult.

Første oversættelse til dansk kom allerede i 1965 af Rita Damm. Alle 14 bøger af Ian Flemming er kommet i en ny udgave på samme forlag.


Berlingske tidende

d. 15. mar. 1966

af

af

Tage La Cour

d. 15. mar. 1966