Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden med nøglehullerne : 18 magiske fortællinger


Beskrivelse


Noveller. Magiske fortællinger om forelskelse, identitet og forvandling.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 22. mar. 2018

Finurlige fortællinger af underfundige Louis Jensen. For børn til selvlæsning fra 10 år og til højtlæsning fra 7 år og for alle voksne.

Samlingen rummer 18 korte historier, hvor noget overnaturligt bryder ind i en realistisk verden. Hovedpersonen er ofte en dreng i skolealderen, men kan også være voksen og endda have et embede som kejser. Personerne oplever fx kropsdele, der vokser eller gør noget af sig selv. En dreng kan vandre inde i sin kærestes hår, der forvandler sig til en skov. Vi møder også ballondamen, Rosa med det røde hår og næseskriveren og mange flere karakterer. Flere af historierne har tidligere været trykt i forskellige tidsskrifter og bøger i perioden fra 1993-2009. I forordet anbefaler Trine May at læse teksterne langsomt og at bruge sin fantasi som den nøgle, der skal lukke læseren ind i fortællingerne.

Louis Jensens eventyrlige fortællinger er en ganske særlig oplevelse, hvor man møder en logik, der går sine egne veje. Tonen er melankolsk og finurlig og der er en længsel efter kærlighed, der er vævet ind i alle historierne. Tegningerne er skitseagtige og transparente med et udtryk af flygtig eksistens.

Inspirationen fra H.C. Andersen og Lewis Carol er meget tydelig. I Louis Jensens mesterværk med de 1001 historier, der starter med bind 1 Hundrede historier, forener han magi, fantasi og humor på en original måde.


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2018

af

af

Claus Grymer

d. 25. juni 2018


Politiken

d. 19. maj 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 19. maj 2018