Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Manga mania - de magiske piger og deres venner : lær at tegne manga action fantasyfigurer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Inger Søndergaard

2007

Endnu en farvestrålende og glad bog om at lære at tegne manga-figurer. Denne gang er emnet at tegne de magiske pigers transformering - fra pæn skolepige til eventyrlig action-fantasyfigur, men konceptet er iøvrigt næsten identisk med de tidligere manga titler af forfatteren. Her er herlig tegneinspiration for både drenge og piger fra 10-års alderen, men praktisk udførelse kræver mere modne børn og unge fra 12 år.

I samme udstyr og efter sammen serie og koncept som forfatterens Manga mania, 2002 Anime mania, 2003 og Mecha mania, 2003 er dette en bog for mangafans, der vil tilføre tegneteknikkerne lidt magi. Læseren indføres gennem mange farvestrålende tegninger, skitser og tekst, der beskriver tegneiagtagelser, hvorledes figurernes ansigter, kroppe, actionstillinger, tøj, udtryk og transformeringer og specieleffekter skabes. Magiske piger er en skæv undergenre til shoujostilen, og bogen er velegnet til at plukke ideer fra. På trods af bogens farver er der ingen anvisninger på farvelægning.

Indenfor de senere år er der udkommet mere end 20 titler om at tegne manga-figurer, heraf står forfatteren selv for syv titler. Indføring i manga-tegnekunsten er således ikke et nyt fænomen i bogform, men forfatteren er gennem sine bøger med til at skabe og inspirere til tegneglæde.

Herligt uforpligtende supplement til tegneglade "mangaister", der ligesom jeg holder af den fyldighed og glæden ved at tegne, som Christopher Hart formår at skabe gennem sine bøger.