Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Mark, er du ok? : mit liv: rejsen fra at være alvorligt psykisk syg til at blive rask


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1967) personlige beretning om at være psykisk syg og finde svar og helbredelse gennem den kristne tro.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 5. juli 2017

Marks personlige beretning om at være psykisk syg og finde svar i kristendommen er rettet mod alle, der har psykisk sygdom tæt inde på livet og søger en åndelig forklaring.

Forfatteren Mark Bradford er født og opvokset i England. Efter som ung at have eksperimenteret med forskellige stoffer rammes han af psykisk sygdom, hvor han hører stemmer, der fx befaler ham at springe ud fra høje bygninger. Bogen fortæller i kronologisk rækkefølge om Marks liv, hans barndom, ungdom, sygdom og gradvis bedring. Mark oplever, at det er gud, der taler til ham, men finder senere ud af, at det er djævelen, der har været på spil. Gennem kontakt med den kristne kirke og kristne venner finder han ind til et bedre liv og frem til en åndelig forklaring på sin psykiske sygdom. Bagerst i bogen giver Marks danske kone, hans mor og bror hver en kort beskrivelse af, hvordan de har oplevet forløbet.

Letlæst og velskrevet personlig beretning om et ungdomsliv præget af psykisk sygdom, men også en beretning om håb og helbredelse gennem tro. Forfatterens religiøse forklaring på sin psykiske sygdom vil virke kontroversiel på nogle, men plausibel på andre, afhængig af religiøst tilhørsforhold.

Charlotte Strandgaard har i biografien HansKristen og psykisk syg også beskrevet sin søns vej ud af misbrug og psykisk sygdom via kristendommen. Også Maria Møller Knudsen kommer i Kristen og psykisk syg ind på forholdet mellem kristendom og psykisk sygdomCharlotte Strandgaard har i biografien Hans også beskrevet sin søns vej ud af misbrug og psykisk sygdom via kristendommen. Også Maria Møller Knudsen kommer i ind på forholdet mellem kristendom og psykisk sygdom.