Holder du af humoristisk avantgarde og god poesi, så mød Marken, et helt igennem gennemsnitligt menneske, du kan spejle dig i.
Prosadigte om en flad mark. I første digt klassificeres teksten præcist og alligevel bredt: "Dette er et naturdigt der også handler om andet end naturen". I centrum står marken: "(…) en pløjet mark, et underligt åbent rum, en krop uden organer." I de efterfølgende digte kommer det dog hurtigt til at stå klart, at marken lige såvel kan være et helt almindeligt menneske: "Marken smser meget, Marken er på nettet, Marken er bange for at gå glip af noget, Marken har meget kørende. Den holder sig bredt orienteret, den vil vide hvad de andre laver lige nu." Marken bruger meget tid på at holde sig indenfor rammerne af det socialt accepterede og har fx svært ved at slå sig løs efter at være blevet fotograferet ved en julefrokost. Alligevel drømmer Marken om at ændre sit liv. Andre gange er det tanker om sted, kapitalisme, sanserne, døden, som optager Marken.
Morsomme tekster, der, som Peter Laugesen peger på i sit forord, fungerer som et spejl for læseren, men samtidig er sært universelle.
Der er tale om 2. udgave af MarkenGittes monologer, der udkom første gang i 2010. I nærværende udgaver er der kommet et nyt digt med: " har altid drømt om at komme til Surabaya. (…)". Som flere anmeldere (Peter Stein Larsen og Lars Bukdahl) har bemærket, bygger digtet på Per Højholts Gittes monologerDer er tale om 2. udgave af Marken, der udkom første gang i 2010. I nærværende udgaver er der kommet et nyt digt med: "Marken har altid drømt om at komme til Surabaya. (…)". Som flere anmeldere (Peter Stein Larsen og Lars Bukdahl) har bemærket, bygger digtet på Per Højholts .