Introduktion til den danske forfatter, mystiker, symboltegner og foredragsholder Martinus (1890-1981) og hans religiøs-filosofiske verdenssyn. Hans hovedværk Livets bog skrevet 1932-62, blev 1981 udgivet med titlen Det tredie Testamente. Han argumenterer for, at verdensaltet er én eneste stor bevidsthed, og at mennesket gennem skæbnelov og reinkarnation opnår stadig højere bevidsthedsformer og sluttelig fuldkommenhed. Bogen henvender sig til læsere, der er tilhængere af eller nysgerrige omkring Martinus' filosofi.
Bogens forfatter (f. 1948), der er kemiker og biolog, har nærmest hele livet i tanke, skrift og tale været beskæftiget med Martinus' åndsverden. Bogen indeholder 15 kapitler, der i korte afsnit med prægnante overskrifter fortæller om indflydelsesrige religiøse og åndelige retninger, der har haft betydning for Martinus' kosmologi. Også mere dagligdags emner som verdenssproget esperanto, dyr som fødevarer, kæledyr og jagtbytte og forklaringer på, hvorfor moderne menneskers levevis medfører sygdomme og udbrændthed sættes i perspektiv. Sparsomt illustreret med sort/hvide symboltegninger og fotos. Intet register.
Minder i layout og indhold noget om forfatterens Martinus, Darwin og intelligent design, 2007, som også redegør for en evolutionsteori baseret på menneskenes egen bevidsthed og erfaringer.
Letlæst introduktion til den danske åndsforsker Martinus' tankegods, skrevet af en trosfælle. Kan sagtens læses af lånere, der er fortrolige med åndelige tekster.