Bøger / faglitteratur / billedværker

Mary H.K.H.


Beskrivelse


Fotobog, der skildrer kronprinsesse Mary og hendes liv i anledning af hendes 50-års fødselsdag. Bogen er i stort format og henvender sig til alle med interesse for fotografi og den danske kongefamilie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2022

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 25. feb. 2022

Fotobog, der skildrer kronprinsesse Mary og hendes liv i anledning af hendes 50-års fødselsdag. Bogen er i stort format og henvender sig til alle med interesse for fotografi og den danske kongefamilie.

Franne Voigt er fotograf på højt niveau og har fulgt og fotograferet kronprinsesse Mary i mange år. Han har udvalgt bogens fotos blandt over 40.000 egne og andre fotografers værker, både tidligere udgivne og hidtil ikke-publicerede, der viser både glamourøse og mere hverdagsagtige sider af kronprinsessen. Vi ser hende i brudekjole og galla, i ridetøj og træningstøj, afslappet klædt til familieliv i haven og en søvnig morgen i pyjamasbukser. Bogen er opdelt i tema-afsnit om familien og ægteskabet, repræsentation, mærkesager, det aktive udendørsliv samt portrætter. Nogle billeder har en lille note, og Mary fortæller med egne ord om nogle af temaerne. Bogen er i stort coffee table-format og ret tung i vægt.

Funklende flot og gedigent fotografisk værk, der både illustrerer kronprinsesse Marys officielle og mere private sider. I forordet anbefales det at tage bogen frem flere gange og få øje på nye nuancer i billederne. En anbefaling, der hermed gives videre.

Franne Voigt har også Kongeskibet DannebrogVild med Mary10 årEn kær familie på sit CV. Kan sammenlignes med Vild med Mary fra 2011, som har mere tekst. Andre billedværker er 10 år : kronprinsparrets 10 års bryllupsdag og En kær familie : et liv i billederFranne Voigt har også Kongeskibet Dannebrog på sit CV. Kan sammenlignes med fra 2011, som har mere tekst. Andre billedværker er 10 år : kronprinsparrets 10 års bryllupsdag og En kær familie : et liv i billederFranne Voigt har også Kongeskibet Dannebrog på sit CV. Kan sammenlignes med Vild med Mary fra 2011, som har mere tekst. Andre billedværker er : kronprinsparrets s bryllupsdag og En kær familie : et liv i billederFranne Voigt har også Kongeskibet Dannebrog på sit CV. Kan sammenlignes med Vild med Mary fra 2011, som har mere tekst. Andre billedværker er 10 år : kronprinsparrets 10 års bryllupsdag og : et liv i billeder.