Bøger / faglitteratur

Mary Rays superhund : træn lydighed, agility og tricks med klikkertræning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. dec. 2008

Der er altid efterspørgsel efter nye hundebøger. Bogen henvender sig til såvel erfarne hundeejere som nybegynderen. Nyttig til hjemmetræningens glæder, måske kan naboen imponeres, og til egentlige træning før udstillinger og konkurrencer.

"Klik" siger det lille apparat, og hunden hopper på bagbenene. Det er det besnærende bagsidemotiv i denne bog, skrevet af en erfaren engelsk hundetræner. Bogen er gennemillustreret og beskriver pædagogisk tilgængeligt, hvordan man med træningsværktøjet "klikkeren" kommer fra første klik til at opnå en såkaldt "superhund". Alle synes jo nok, at specielt deres hund er en superhund, men en sådan må if. bogen være en trænet og lydig hund. Bogen beskriver med afsnit om "superhvalpe", hvor træningen begynder tidligt. Der er afsnit om basistræning. Efter basistræningen følger bl.a. lydighedsøvelser, agility for superhunde og endelig mere avancerede tricks. Her lærer hunden fx at vinke farvel med den ene pote, give sit menneske et "high five" håndtegn, og sidde på en stol og bede en bøn. Og man lærer hunden at springe op i armene som en velkomst. Kan nok ikke anbefales for ejeren af en Sankt Bernhardts-hund eller en irsk ulvehund!.

Der findes en del andre bøger om klikkertræning af hunde, fx fra 2004 Pryors Klikkertræning af hunde eller fra 2007 Klikkertræning for din hund. Denne nye bog supplerer og har mange fotos.

Udmærket supplement på hylden om klikkertræning.


Hund & træning

Årg. 7, nr. 2 (2009)

af

af

Christina Ingerslev

Årg. 7, nr. 2 (2009)Informationer og udgaver