Rigt illustreret bog om nutidige og tidligere traditioner og skikke i Danmark, hvor udklædning og maskering er central. Henvender sig bredt til historisk interesserede, ligesom bogen kan bruges af fx undervisere, pædagoger, bibliotekarer mv., der vil kende til baggrunden for skikkene og traditionerne.
To meget erfarne folklorister har samlet og redigeret denne omfattende bog om både nutidige og historiske traditioner med maskering og udklædning. Her forklares fx om 1700-tallets maskerader og bondesamfundets julebuk. Der gives en række eksempler på, hvor der fortsat fejres Helligtrekonger og løbes fastelavn fx med maskerend på Ærø. I de sidste par årtier har folkekirken også taget fastelavnsgudstjenester til sig. Sidst i bogen fortælles om skikkene med udklædning ved fx polterabend, karneval i Ålborg, linjedåb, halloween og sidste skoledag.
Flotte og spændende illustrationer følger den letlæste tekst på imponerende vis i denne smukke bog, der er et godt eksempel på videnskabsformidling.
Else Marie Kofods Traditionen tro?Karneval og latterkultur fra 2008 er en anden nyere videnskabeligt funderet bog om skikke og fester. Som eksempel på en udenlandsk teoretiker bør nævnes Mikhail Bakhtin, der er oversat til dansk med Karneval og latterkulturElse Marie Kofods Traditionen tro? fra 2008 er en anden nyere videnskabeligt funderet bog om skikke og fester. Som eksempel på en udenlandsk teoretiker bør nævnes Mikhail Bakhtin, der er oversat til dansk med .